Elégedett kollégák kávéznak

A Nivona, nemcsak egy kávégép

 

Ismerős név a Nivona?

Óriási a konkurencia a kávégépek gyártásában és fejlesztésében. Kizárólag csak azok a gyártók maradhatnak versenyben, akik minőségben és tartósságban is kiemelkedően teljesítenek. A több mint egy évszázados múlttal rendelkező gyártási tapasztalat eredményeképpen a Nivona kávégépei minden igényt kielégítenek, ha a legtökéletesebb kávé elkészítéséről van szó!

A mai presszógépek ősét 1901-ben tervezte és alkotta meg Luigi Bezzera, így az azóta eltelt idő elég volt, hogy minden apró mozzanatra odafigyeljenek a tökéletes kávék elkészítéséhez. És ha már Bezzera, akkor nem árt, ha tudják az olaszok szerint:
A tökéletes eszpresszó 88–92 °C-os vízzel készül, 9 bar nyomással préseli át a gép a mintegy 7 gramm őrölt kávéból készült, tömörített kávépogácsán a nemes főzetet, amiből a 25–35 milliliternyi csoda képződik a pohárban, 2-4 milliméter vastag sűrű crema réteggel koronázva.

Íratlan szabály az is, hogy a tökéletes eszpresszót előmelegített csészékben kell tálalni, így lesz a kávé a tökéletes 70 °C körüli hőmérsékletű, amin hosszabb ideig megmarad a sűrű hab réteg. Kávégépekbõl 1000+ 1 létezik a világon. De melyiknek van csésze előmelegítője?

Többnek is, de mégis a Nivona 1030-as gépét emelném ki. A Nivona készülékek a hagyományos kávégépek új generációjába tartoznak. 2005 óta forgalmaznak olyan első osztályú, innovatív gépeket, amelyek megfelelnek a Premium Swiss Quality minősítésnek, vagyis kiváló svájci minőségûek. –Gondoljanak csak a svájci csokira vagy órákra. - Na, de a kávéfőző! Lássuk az érdemeit:
A NIVONA 1030-ason minden egyes kávéreceptet könnyedén beállíthat. Kávékészítés közben, folyamatos állítási lehetőséggel még jobban személyre szabottá teheti kávéját. Különösen magasra állítható kávékifolyó és cappuccino fej lehetővé teszi a legnagyobb latte-s pohárba történő italkészítést. A speciális szigetelés, a kiváló minőségű svéd acélból készült daráló elhelyezésének köszönhetően különösen halkká teszi. A kávézacc eltávolítása és a tökéletes tisztántartás érdekében a főzőegység egy mozdulattal eltávolítható és folyó vízben egyszerűen lemosható. Nagyon könnyű, nagyon egyszerű, nagyon megbízható. A One-Touch gőzölő rendszer átöblítését, vízzel és gőzzel a gép automatikusan elvégzi, így mindig friss és finom tejhabot ihat. A csészemelegítő pedig már csak hab a tortán, vagy a kávénkon!