cappuccino munka közben

Mindent a Nivonáról

 

Mindent a Nivonáról

A kávé szempontjából nagyon kevés általános igazság van, sokkal több a kivétel. Nyitottnak, fogékonynak kell lenni az újdonságokra. Akkor tudunk újabb értékeket és varázslatokat felfedezni a kávékészítés terén. Ez a varázslat lehet például egy eddig nem használt kávégép. Már többször is írtunk a Nivona kávégép márkáról, de mindig lehet egy újabb oldaláról vizsgálni.


A mediterrán országokban évszázados hagyománya van az eszpresszókávé fogyasztásának, kiterjedt a kávékultúra, ennek megfelelően magasak a fogyasztók elvárásai is. A gyártók igyekeznek folyamatosan innovatívak maradni, és megbízható minőségű, egyedi külsejű gépeket fejleszteni. A külseje inkább a letisztult, minimál stílust képviseli, de a minősége megkérdőjelezhetetlen a Nivona-nak. A kávégépek első osztályúak, és kategóriájában utólérhetelen élményt nyújtanak a vele főzött kávék felhasználóinak, vagyis a kávé szerelmeseinek. A minőség a tervezésnél és a gyártásnál kezdődik – ezért a Nivona csak neves partnerekkel dolgozik együtt. Termékei hosszú életűek és technikailag kiforrottak. Használatát egyszerűvé varázsolja kezelhetősége és egyedi funkcióinak átgondoltsága. A design és a minőség megfelel a legszigorúbb svájci előírásoknak is.

A gépek precízek és megbízhatóak, könnyen beállíthatóak és többfunkciósak. A Nivona tulajdonosok számára természetes a minőségi szervíz fogalma. A minőségi szolgáltatás már a kereskedőknél és szolgáltatóknál elkezdődik. Jelenleg Magyarországon a Koffein Service rendelkezik a legmagasabb számú, saját tulajdonú, bérbe adott Nivona készülékkel, melyhez kidolgozott szervíz szolgáltatást is biztosítunk ügyfeleink részére. Vevőink elégedettségét az állandóan elérhető ügyfélszolgálattal növeljük, ahol szakképzett kollégák örömmel állnak rendelkezésre.

A Nivona-k közül idehaza az egyik legkeresettebb típus a CafeRomatica 520 kávégép

Nivona_520_kavegep.png

Ez egy espresso kávégép Café Aromatica System funkcióval. Az új, rugós kamrafedőnek köszönhetően a főzőegység eléri a kívánt víznyomást. A forró víz és a kávé keveredésének köszönhetően az aromák jobban kioldódnak. Ennek köszönhető a kiváló íz. A kávét 15 bár nyomással készíti. Tartozik hozzá egy levehető 2,2 literes tartály látható vízszinttel, ami szenzor segítségével állapítja meg a víz szintjét. Valódi két csésze funkcióval ellátva! Ténylegesen kétszer őröl a kávéfőző, hogy valóban két csésze kávét kapjunk. A fém kávédaráló késeket már nem is említem. Vagy az állítható kávémennyiséget 20 és 240 ml között. Természetesen a kávéerősséget is változtathatjuk. Kell ennél több? Hát persze: a tejhabosítás a cappuccino és latte rajongóknak, akiknek rendelkezésükre áll a kávégép cappuccino feje, ami képes a tejtartóból felszívni és a csészébe engedni a frissen gőzölt tejet. Ez a funkció elérhető az említett géptípus esetében, de a még "okosabb" Nivona gépek mindezt akár egy gombnyomásra el tudják készíteni. A következő bejegyzésünkben erről a kényelmes megoldásról is fogunk írni!